VRUCHTENCURRY
Print dit recept

Dit recept kreeg ik van Frans en Marit de Vries, mijn overburen op de camping. Ik vind het verrukkelijk!

2 personen
1 middelgrote ui, grof gesnipperd
2 of 3 eetlepels zonnebloemolie (of plantaardige margarine)
1 kleine appel, in kleine blokjes
1 banaan, in niet te dunne plakjes
een klein blikje perzikschijfjes
50 gram rozijnen
ongeveer 200 gram gekookte sperziebonen (desnoods doperwten)
100 gram (liefst ongezouten) cashewnoten
1 volle eetlepel (niet te hete) kerrie (of meer, eerst proeven)
mespuntje sambal oelek of cayennepeper
1 afgestreken theelepel gemberpoeder (of nog beter, 1 volle theelepel verse geraspte gemberwortel, die lang bewaard kan worden) *
1 eetlepel melk (of water) of het sap van de perziken
3 volle eetlepels verkruimelde Santen
wat vegetarische bouillonpoeder of verkruimeld bouillonblokje
sap van 1 citroen
* wie een erge hekel aan gember heeft, laat het weg of neemt de helft, dan is het niet als zodanig te herkennen

Rooster de cashews een paar minuten droog (niet te heet) in een pan met dikke boden of anti-aanbakpan, tot ze lekker geuren en licht kleuren. Houd ze apart.
Bak de gesnipperde ui in de olie tot deze glazig is.
Doe er de kerrie, gemberpoeder en de sambal door en roerbak alles (niet te heet) ongeveer een minuut, tot de kruiden goed gaan geuren.
Doe er de appel, banaan, uitgelekte perzikschijfjes, rozijnen en sperziebonen bij, even zachtjes doorwarmen.
Doe er het perzikvocht bij en het citroensap.
Kook alles nog even; de appel en banaan moeten niet tot pap koken.
Vlak voor het opdienen de santen er overheen kruimelen en erdoor roeren. Even mee warmen maar niet meer koken; de santen moet oplossen.
Strooi voor het opdienen de cashewnoten erover (eventueel vervangen door hazelnoten, zonnepitten of pijnpitten, maar cashews is het lekkerst).
Opdienen met rijst en eventueel rauwkost, bijvoorbeeld geraspte wortelen met rozijnen en sinaasappelsap.


terug naar inhoudsopgave