TORTELLINI VAN INEKE
Print dit recept

2 personen

1 pakje tortellini met champignons (met kaas, spinazie e.d. kan desnoods ook)
1 bakje champignons in plakjes gesneden (kleine champignons halveren)
1 volle eetlepel (plantaardige) margarine (of naar smaak meer)
1 bakje (125 ml) crème fraîche
ongeveer 2 volle theelepels pesto (voorzichtig proberen, pesto heeft een uitgesproken smaak)
peper (liefst vers gemalen zwarte peper)
1 blik maïs (uitgelekt; uitlekgewicht ongeveer 285 gram)
Ongeveer 60 gram heel fijn geraspte Parmezaanse kaas

Kook de tortellini goed gaar volgens de aanwijzingen op het pakje.
Bak de champignons even in de hete boter en stoof ze 5 minuten zachtjes na. Van het vuur halen.
Meng de crème fraîche goed met de Pesto en roer dit mengsel door de champignons.
Verwarm dit mengsel zachtjes (beslist niet koken; het moet warm maar niet heet worden) en roer er de maïs door.
Roer het geheel door de gare Tortellini en meng er peper door (ongeveer een mespunt of meer, naar smaak). Weer even zachtjes verwarmen zodat het warm maar niet heet wordt.

Serveren met de Parmezaanse kaas en een eenvoudige salade (bijvoorbeeld met bleekselderij, zie elders in dit boek).

De ingrediënten:
Tortellini: Italiaanse kleine deegpakketjes met vulling. Lintmacaroni zoals Fettuccine of Tagliatelle, of gewoon macaroni zijn ook lekker.
Champignons: bij voorkeur grot- of kastanjechampignons.
Een flinke klont boter is veel lekkerder dan een beetje margarine, maar denk om het cholesterol.
Cholesterol: desnoods crème fraîche vervangen door kwark of sojaroom (minder smaak, maar je kunt niet alles hebben!).
Pesto: probeer uit, welke hoeveelheid u lekker vindt. Sommigen nemen 1/2 groot potje; dat is mij te sterk.

terug naar inhoudsopgave