SPRUITJESSTAMPPOT
Print dit recept

2 personen
500 gram aardappelen, geschild en in stukken gesneden
± 400 gram spruitjes, schoongemaakt
1 grote ui, grof gesnipperd
boter of olijfolie
± 100 ml. crème fraîche (of boter en gewone melk)
peper, zout, nootmuskaat
150 gram pittige kaas in kleine blokjes (of je eigen favoriete kaas, probeer ook eens blauwe kaas)

Bak de uien aan in de boter, goed roerbakken maar ze moeten niet bruin worden
Deksel op de pan en zachtjes stoven terwijl aardappelen en spruitjes koken
Kook de aardappelen goed gaar in 15 tot 20 minuten
Kook tegelijkertijd de spruitjes tot ze beetgaar zijn, in ongeveer 15 minuten
Stamp de aardappelen (terwijl de pan op heel laag vuur staat) met de crème fraîche of een klont boter en wat melk en roer er puree van met wat zout, peper en flink wat nootmuskaat
N.B. ik vind aardappelpuree geslaagd als ik deze met een grote garde kan opkloppen, maar het moet niet te dun zijn.
Met crème fraîche is heerlijk, maar een keertje zondigen met goede (biologische) roomboter en melk, yummy!

Schep de uien, de spruitjes en de kaasblokjes door de puree zodat de spruitjes zoveel mogelijk heel blijven. Even op een warmhoudplaatje laten staan zodat de kaas kan smelten.

terug naar inhoudsopgave