SPAGHETTI MET AUBERGINESAUS
Print dit recept

2 personen
1 aubergine
grof zout
1dl olijfolie
1/2 kg rijpe tomaten
1 volle eetlepel verse of diepvries basilicum, fijn gesnipperd (desnoods 1 afgestreken theelepel gedroogd) *
1 1/2 teentjes knoflook
peper, zout
150 of 200 gr spaghetti (kleine of grote eters)
50 gr geraspte Parmezaanse kaas

Schil de aubergine, verwijder het kroontje en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes
Leg die naast elkaar op een snijplank en bestrooi ze met grof zout
Zet de plank een beetje schuin, zodat het vocht kan weglopen en laat ze zo 1/2 uur uitlekken
Dep daarna de plakjes met keukenpapier of schone theedoek goed droog
Verhit de olijfolie in een brede pan en frituur de plakjes aubergine
Of in een wok of hapjespan bakken in een ruime hoeveelheid hete olie (zodat het vet er niet te veel in trekt).
Schep ze, als ze goudbruin zijn, uit de pan en druk voorzichtig wat vet eruit tussen keukenpapier.

Dompel de tomaten 10 tellen in kokend water, pel ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes
Pel de knoflook, snijd de teentjes in plakjes en fruit die in 3 eetlepels van de olie tot ze licht beginnen te kleuren
Voeg de tomaten en de basilicum toe, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen
Kruid met peper en zout
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing, liefst "al dente", giet ze af en schep ze op de borden
Verwarm de aubergineplakjes even in de saus, roer de helft van de kaas erdoor en schep de saus over de pasta
Geef de rest van de geraspte kaas (of wat meer) er los bij.

* Let op, basilicum heeft een zeer uitgesproken smaak, neem dus om te beginnen niet teveel, eerst proeven.
Dit door mij iets aangepaste recept vond ik op http://home.wanadoo.nl/edwinwildeman/receptenweb, niet vegetarisch maar wel met enkele lekkere recepten zonder vlees.

terug naar inhoudsopgave