1 persoon
Dit recept deed ik op tijdens een wandeltocht in Ierland, maar de knoflook
en kruiden heb ik er zelf bij verzonnen.
Meng in een kom:
1 of 2 eetlepels olijfolie, 1 of 2 fijngemaakte teentjes knoflook, peper en
zout en rozemarijn. Hebt u geen rozemarijn, neem dan (gedroogde of verse) Italiaanse
kruiden of laat de kruiden weg.
Neem 2 of 3 middelgrote eko-aardappelen, in de schil. Schrob ze goed schoon
en snijd ze in de lengte in 4 of 6 vrij grote stukken. Droog ze met een schone
theedoek (of keuken papier) goed af.
Doe ze in een schaal, giet de marinade erover en hussel alles goed door elkaar.
Laat het liefst een uur, maar desnoods veel korter, intrekken.
Verwarm de oven 10 minuten voor op 225º C, doe de aardappelen met alle
marinade in een braadslee en bak ze ongeveer ½ uur.
Na 25 minuten erin prikken; zijn de aardappelpartjes van binnen bloemig en
gaar, net als een gekookte aardappel, dan zijn ze goed.
Geef hier zure room met fijngesneden bieslook bij of een knoflooksaus.
terug naar inhoudsopgave |