RATATOUILLE
Print dit recept

2 personen
1 middelgrote courgette
1 middelgrote ui
2 rijpe vleestomaten (eventueel 3 tomaten uit blik met wat vocht)
1 kleine aubergine
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie (of meer, naar smaak)
zout en vers gemalen zwarte peper

Snijd de groente in grote dobbelstenen; haal zaad en kern uit de tomaten.
Verwarm de olie in een braadpan (niet te heet).
Doe de groenten in de pan en roerbak ze even tot ze licht kleuren.
Stoof ze in ongeveer 15 minuten gaar in de olie. Dus niet bruinbakken.

Erbij: alweer stokbrood of knoflookbrood en een salade, bijvoorbeeld veldsla met vinaigrette.
Of (noten of 4-granen)rijst en/of gebakken groenteballetjes of Roast Potatoes.

Vinaigrette: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel (wijn)azijn of citroensap, heel klein beetje fijngestampte knoflook (mespuntje), (mespunt pittige mosterd) versgemalen zwarte peper en snufje zout. Saus goed schudden in een jampotje. Het is een vrij scherp sausje, tenzij u een zachte azijnsoort gebruikt.
Of mager sausje: Becel mayonaise vermengen met magere yoghurt (50/50), peper, zout, mosterd en knoflook.

terug naar inhoudsopgave