POMPOENTAART
Print dit recept

ongeveer 4 personen
200 gr Fetakaas
± 600 gr. Pompoen
± 100 gr. Parmezaanse of oude Goudse kaas (geraspt)
1 grote ui (gesnipperd)
6 takjes verse munt of 1 eetlepel gedroogde munt (desnoods verse peterselie)
3 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel (of biologisch ongebleekt witmeel met 1 ½ afgestreken theelepel bakpoeder)
1 dl. Olijfolie
1 theelepel oregano (vers of gedroogd) (desnoods marjolein of thijm)
zout (volle kleine theelepel of minder naar smaak)
afgestreken kleine theelepel versgemalen peper (of sambal oelek)
3 à 4 volle eetlepels sesamzaad

Warm de oven voor op 200º C.
Prak de feta met een vork op een bord (grof)
Rasp de pompoen tamelijk fijn
Rasp de kaas fijn
Knip de verse munt fijn
Fruit de gesnipperde ui zachtjes in twee eetlepels olijfolie, niet bruin laten worden en ongeveer 3 minuten zachtjes laten stoven
Vet een springvorm of ronde ovenschaal in met olijfolie
Klop de eieren los

Meng pompoen, kaas, gefruite ui, feta, munt, eieren, bakmeel, olijfolie en oregano.
Breng op smaak met zout en peper, voorzichtig met zout, even proeven
Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad
Strooi het sesamzaak erover
Bak de “taart” in ca. 40 minuten gaar en bruin op 200º C. (Als het teveel is, vries een paar punten in.)
Serveren met groene of aardappel-salade, olijven en eventueel rijst of stokbrood.
N.B. Ook lekker met courgette inplaats van pompoen. Probeer ook eens met wortel of iets anders en laat mij weten hoe het smaakte??

terug naar inhoudsopgave