POMPOEN-OVENSCHOTEL
Print dit recept

Dit recept kreeg ik van Ingrid tijdens een heerlijke vegetarische en biologische maaltijd in Het Uelenbord, het huiskamerrestaurant van De Uelenspieghel in Uffelte, zie www.uelenspieghel.nl

Voor 2 grote of 3 kleine eters:
½ middelgrote pompoen
3 vrij kleine aardappelen, geschild of biologische met goed schoongeschuurde schil
2 middelgrote uien, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook, heel fijn gesnipperd
1 volle dessertlepel kerrie
2 volle eetlepels tomatenpuree
zout naar smaak, niet te veel, peper of een afgestreken kleine theelepel sambal oelek
1 potje witte bonen in tomatensaus
150 tot 200 gram zachte witte geitenkaas, liefst pittig (ronde schijf)
2 of 3 handjes vol grof gehakte walnoten
Pompoen in blokjes snijden (ik laat de schil eraan zitten maar haal het zachte binnenste en de pitten er wel uit)
Aardappelen in stukken snijden en niet helemaal gaar koken met wat zout, dus ongeveer 12 minuten; in blokjes snijden (eventueel in de schil)
Uien en knoflook even fruiten
Pompoen erbij met kerrie en weer fruiten
Dan wat tomatenpuree en heel weinig zout erdoor roeren, plus peper of sambal
Ruim 10 minuten nastoven met deksel tot de pompoenblokjes bijna gaar zijn
Doe aardappelen in een ingevette ovenschaal
Daarop de pompoenblokjes
Een potje witte bonen in tomatensaus er overheen
Zachte (pittige) geitenkaas, van die ronde plakjes) verkruimelen en ook er overheen
± 30 Minuten in de (voorverwarmde) oven, op ongeveer 180
Eventueel eerst 15 min afdekken, anders kan de kaas te bruin worden.
Hier hoeft eigenlijk niets bij, tenzij wat heel lichte rauwkost.

EXTRA LEKKER:

Doe er een laag even gefruite (kastanje)champignons (gehalveerd of in plakken) ergens tussenin.
En strooi er bij opdienen grof gehakte walnoten overheen. Probeer het eens en geef eventueel commentaar en/of verbeteringen. Bijvoorbeeld via de e-mail link op deze website.


terug naar inhoudsopgave