MAISSALADE
Print dit recept

2 personen:
2 grote of 3 middelgrote gare aardappelen in dobbelsteentjes
± 200 gram gare sperziebonen, in stukken van ± 3 cm
1 rode paprika in kleine stukjes
1 blikje of potje mais of verse korrels, van 2 kolven geschrapt
ruim 100 gram belegen boerenkaas in kleine dobbelsteentjes
± 15 olijven (kies wat je zelf lekker vindt) zonder pit, gehalveerd (zelf neem ik meestal groene olijven uit een potje, gevuld met paprikastukjs)

Meng alles door elkaar met een dressing en laat liefst nog even intrekken:
Mayonnaise, eventueel 2/3 mayonnaise en 1/3 (halfvolle) yoghurt, peper en zout, of:
Vinaigrette: 3 eetlepels olijfolie (of meer) en ongeveer 1 eetlepel citroensap of (appel)azijn, peper en zout. Mengen in een jampotje, goed schudden en proeven.
Of je eigen, niet zoetige, favoriete dressing. Zelf gebruik ik Becel Dressing met wat magere kwark, peper en zout.

Opdienen met (stok)brood, olijven, partjes tomaten en eventueel plakjes hardgekookt ei.

terug naar inhoudsopgave