JAM OF TAARTVULLING met weinig zoet
Print dit recept

1 kilo vruchten
bijv. bramen, bosbessen, blauwe bessen, vlierbessen, aardbeiden of mengsel van blauwe bessen en aalbessen
150 gram fructose (vruchtensuiker) of 1 1/2 dl appeldiksap (meer of minder naar smaak)
1 zakje (15 gram) Marmello (reformwinkels): geleermiddel zonder suiker *

Breng de vruchten aan de kook in een roestvrij-stalen pan.
Als ze koken, doe dan de Marmello erbij en kook 1 minuut door.
Doe de jam in glazen potjes en laat die ondersteboven helemaal koud worden.

Heel lang houdbaar; na opening nog ongeveer 3 weken in de koelkast houdbaar.

De potjes en deksels
Goed afwassen, daarna spoelen met kokend water en omgekeerd neerzetten op een heel schone theedoek (vouw uit en gebruik het binnenste) of een dubbele laag keukenrol.

Geleermiddel
Als ik appel-diksap gebruik, dan neem ik ongeveer 25% meer geleermiddel.
Bij de supermarkt is ook een suikerloos geleermiddel te koop (CSM geloof ik), waar wat conserveermiddel in zit.

Taartvulling
Deze jam is heerlijk op een roomkaastaart (klik door naar recept).



terug naar inhoudsopgave