GUACAMOLE - pittige avocadopuree


print deze pagina

print deze pagina

Schil een rijpe avocado en doe deze in blokjes in een vrij diepe kom
Een klein knoflookteentje in kleine stukjes snijden en erbij
Verder nog erbij: een volle eetlepel mayonnaise (niet teveel) en een volle theelepel tomatenketchup,.
mespuntje zout, flinke mespunt hete chilipoeder of sambal oelek (voorzichtig, naar smaak)
Eventueel een volle theelepel zeer fijngesneden ui of sjalot erbij
Met een staafmixer fijnmaken of gewoon met een vork prakken (dan) de knoflook uitpersen).

De mayonnaise is het makkelijkst, eventueel vervangen door ongeveer 1 eetlepel goede olijfolie en een theelepel citroensap

Erbij: tortilla chips (nacho's), bij voorkeur neutrale smaak. Desnoods crackertjes.

Borrelhapje of voorgerecht!

terug naar inhoudsopgave