FUDGE BROWNIES
Print dit recept

150 gr roomboter
200 gr pure chocolade (liefst heel donker, met 72% cacao)
150 gr (basterd)suiker 3 eieren2 zakjes vanillesuiker of 1 theelepel vanille-essence
125 gr bloem (biologische, ongebleekte witte bloem)
1 volle eetlepel cacao (eventueel)
Vierkante bakvorm van 20 x 20 cm of ronde springvorm doorsnee 26 (evt. 24) cm

N.B. Is het cacao-gehalte van de chocolade lager dan 72%, neem dan meer chocolade en minder suiker en doe in elk geval een volle eetlepel cacao bij de bloem.

Oven voorverwarmen op 180 ° C.
Doe de boter en chocolade (beide in brokken), suiker en vanillesuiker in een pannetje en smelt dit al roerend op heel laag vuur.
Als de chocolade bijna is gesmolten, haal dan het pannetje van het vuur en blijf roeren tot alles is gesmolten. (Eventueel de vanille-essence erdoor doen.)
Klop de eieren flink luchtig in een grote kom.
Klop dan (slagroomklopper) het chocolademengsel er even goed door.
Zeef de bloem, eventueel gemengd met cacao, boven dit mengsel.Meng de bloem voorzichtig door het mengsel; vanaf de kant langzaam naar beneden scheppen; beslist niet roeren of kloppen.
In de bakvorm doen en 35 minuten bakken op 180 ° C in een VOORVERWARMDE oven.A
fkoelen in de vorm en daarna in vierkantjes van ongeveer 4 x 4 cm snijden.
Ze zijn de volgende dag nog lekkerder en blijven in een afgesloten doos of blik zeker 5 tot 6 dagen smakelijk.

terug naar inhoudsopgave