SALADE DOñA IFIGENIA
Als u ooit op het
wonderschone, niet toeristische eiland La Gomera komt, moet u net als
ik eens gaan eten bij Doña Ifigenia in het gehucht Las Hayas,
niet ver van Valle Gran Rey. Vanuit de vallei wandelt u er in 3 uurtjes
heen en terug kunt u per bus of weer te voet. Er is een voortreffelijk
Duits wandelgidsje (Goldstadt) van La Gomera; wel in Nederland kopen!
1 persoon
± 2 handjes vol gemengde sla of reepjes ijsbergsalade
½ rijpe avocado in dobbelsteentjes
2 kleine tomaten (of 1 grote), elk in 8 partjes gesneden
8 tot 12 (naar smaak) dunne schijfjes komkommer, doormidden gesneden (eventueel
niet schillen maar goed wassen)
1 kleine of ½ grote appel in dobbelsteentjes of kleine reepjes gesneden
(bijv. Goudreinet of Cox)
½ banaan in niet te dunne schijfjes (schijfjes doormidden snijden)
1 kleine rode paprika in (niet te dunne) reepjes (bij meer personen bijv. rode
en groene paprika)
1 volle eetlepel (of meer) zonnepitten of pijnboompitten, even in de koekenpan
geroosterd met een beetje zonnebloemolie
Doe alles, behalve
de pitten, in een slaschaal.
Als sausje kunt u 2 of 3 eetlepels zonnebloemolie met 1 eetlepel citroensap
(of appelazijn) en een beetje peper en zout erdoor mengen.
Of: 1 volle eetlepel halfvolle mayonaise + idem Biogarde yoghurt of magere
kwark, peper en zout.
Meng de saus voorzichtig door de salade en strooi de pitten erover.
Hierbij eten: (oven-)frites,
grote gepofte aardappelen, risotto, pilav, in de schoongeschrobde schil
gekookte EKO-aardappelen (of Opperdoezer Ronde) of roast potatoes.
Wilt u het helemaal luxueus maken, doe er dan gekookte maïskolven
(met of zonder kruidenboter) bij (zie elders), of een groenteschotel.
terug naar inhoudsopgave |