CRUNCHY NOODLES
Print dit recept

Makkelijk binnen 1/2 uur klaar, 1 of 2 of meer personen

Snijd knapperige, rauwe groenten in heel dunne reepjes; combineer wat je zelf lekker vindt, bijv.:
rode (eventueel ook groene) paprika (ongeveer ½ paprika per persoon)
wortelen (heel dun snijden) en niet teveel
spinazieblaadjes (facultatief natuurlijk) of ijsbergsla
witlof
bleekselderij
geblancheerde peultjes of sugar snaps (niet snijden)
(witte) kool
mais (niet snijden natuurlijk)
(enzovoort, neem niet al deze groenten)
taugé of alfalfa
sesamzaad (lekker is om dit zachtjes droog in een koekenpan te roosteren)

Maak een dressing van
fijngesneden gemberwortel (vers is erg sterk), of desnoods gember uit een potje
idem een heel klein beetje verse, fijngesneden rode peper (desnoods sambal oelek of hete chilisaus),
citroensap of zachte azijn, bijvoorbeeld appelazijn
zoete ketjap of gembersiroop
veel sesamolie
een klein beetje zoute sojasau (Ketjap Manis).
Zelf neem ik wel eens gembersiroop in plaats van Ketjap Manis. Pas op met de gember, eerst een beetje nemen en proeven.
Sesamolie is heerlijk, maar als je het niet hebt, neem dan walnoten- of gewoon zonnebloemolie
(geen olijfolie).
Schud alles flink in een jampotje of zoiets. Proeven en zo nodig peper e.d. erbij.

Kook dunne ronde noedels gaar (al dente) en spoel ze af met koud water. Zelf warm ik daarna de
noedels weer op met een beetje olie want ik houd van een lauwe salade, niet koud.

Neem taugé (of alfalfa) naar smaak (evt. per persoon een flinke hand vol) en spoel die snel af met kokend water.

Meng de noedels met de groenten en de dressing en tenslotte met de taugé of alfalfa.
Eet er eventueel warm stokbrood of ciabatta bij.

terug naar inhoudsopgave