COURGETTE-AARDAPPELSCHOTEL
Print dit recept

Bij C1000 gevonden op de verpakking van een courgette; uitgeprobeerd en aan mijn smaak aangepast.

2 of 3 personen
Snijd 500 gram geschilde aardappelen in dunne schijfjes (ca. 2 mm)
Snijd 1 middelgrote courgette in iets dikkere schijfjes
Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor in water met wat zout
Klop 3 eieren los met:
2 dl slagroom of koffieroom,
(naar smaak ongeveer 1 afgestreken theelepel groene pesto*)
100 gram geraspte kaas
weinig zout

Doe laat om laag de aardappelen en courgette in een ingevette vuurvaste schaal (begin en eindig met aardappelschijfjes)
Giet er na elke paar laagjes wat van het room/ei/kaasmengsel op; ook bovenop.

Bak in voorverwarmde oven op 190 ° C ongeveer 30 minuten (aardappels gaar en schotel moet bruin korstje hebben)

* Wees voorzichtig met pesto, erg overheersend. Sommige mensen vinden dat heerlijk; ik neem vaak wat minder. Te vervangen door fijngesneden (verse of gedroogde) basilicum gemengd met uitgeperste knoflook, beetje peper en zout en een beetje olijfolie.
Of weglaten en peper, zout en mespunt nootmuskaat en dan wat extra kaas bovenop.


terug naar inhoudsopgave