SPAGHETTI CON AGLIO ET OLIO
Print
dit recept
voor 2 personen
(bijv. 150 gram; grote eters nemen meer)
3 teentjes knoflook
in plakjes
0,4 dl zeer goede “extra vierge” olijfolie = ongeveer 4 eetlepels,
meer mag ook
¼ rood pepertje gesnipperd (of minder, voorzichtig!) evt. gedroogd
zout
Liefst vers geraspte Parmezaanse kaas
Kook de spaghetti
volgens gebruiksaanwijzing in water met zout ("al dente" dus
niet te zacht).
Bak ondertussen de knoflook en rode peper zachtjes in een beetje olie
(niet te heet) tot de knoflook goudkleurig is, 1 tot 2 minuten.
Laat de spaghetti
uitlekken en doe ze terug in de warme pan.
Meng de spaghetti met de olie en het gefruite knoflook/pepermengsel.
Warm nog even
voorzichtig door.
Dien op met
de kaas apart erbij.
N.B. Eigenlijk hoort er geen kaas bij.
terug
naar inhoudsopgave
|