SPAGHETTI CON AGLIO ET OLIO
Print dit recept

voor 2 personen (bijv. 150 gram; grote eters nemen meer)
3 teentjes knoflook in plakjes
0,4 dl zeer goede “extra vierge” olijfolie = ongeveer 4 eetlepels, meer mag ook
¼ rood pepertje gesnipperd (of minder, voorzichtig!) evt. gedroogd
zout
Liefst vers geraspte Parmezaanse kaas

Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing in water met zout ("al dente" dus niet te zacht).
Bak ondertussen de knoflook en rode peper zachtjes in een beetje olie (niet te heet) tot de knoflook goudkleurig is, 1 tot 2 minuten.
Laat de spaghetti uitlekken en doe ze terug in de warme pan.
Meng de spaghetti met de olie en het gefruite knoflook/pepermengsel.
W
arm nog even voorzichtig door.
Dien op met de kaas apart erbij.
N.B. Eigenlijk hoort er geen kaas bij.

terug naar inhoudsopgave