Print dit recept
Snel
en simpel voor 2 personen, ook voor veganisten
Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 ° Celcius
Snijd 5 of 6 stevige aardappelen in vliesdunne plakjes (rauw)
Leg ze in laagjes in een beboterde ovenschotel
Strooi een beetje peper en zout over elk laagje
Giet er zoveel room (vloeibare slagroom of koffieroom of sojaroom) over
dat de aardappelen net bedekt zijn
Bak de schotel tot er een bruin korstje op komt
Serveren
bijvoorbeeld met rode kool (klassiek recept of diepvries) en/of rauwkost
Kruimel eventueel wat fetakaas grof door de rode kool
Eventueel een groenteburger of iets dergelijks erbij en/of rauwkost
En/of een Börek (Turks kaasbroodje)
of bonenbroodje.
Niet-veganisten
kunnen een eventueel restje de volgende dag opbakken in de oven met geraspte
kaas of verbrokkelde fetakaas erover.
terug naar inhoudsopgave
|