POMPOENSCHOTEL met knoflook
Print dit recept

2 personen:
Een halve middelgrote pompoen of 1 kleine (feloranje of "butternut")
1 middelgrote rode ui
6 teentjes knoflook, in de schil
3 eetlepels olijfolie (of iets meer)
zout naar smaak (eventueel Himalayazout)
2 mespuntjes venkelzaad
1 mespunt sambal oelek (mag niet overheersen)
1 mespunt gemalen koriander (ketoembar)
100 gram schapen-Fetakaas (of pittige zachte geitenkaas), grof verkruimeld

Verwarm de oven voor op 225 °C
Snijd de pompoen in halve schijven van
± 2,5 cm dik
Halveer de ui en snijd die in heel dunne schijfjes
Plet de knoflookteentjes; ze worden tijdens het bakken zacht en smaken niet scherp
Meng de olijfolie, venkelzaad, sambal en koriander
Leg de pompoen, ui en knoflook door elkaar in een platte ovenschaal of kleine braadslee (niet stapelen)
Strooi er zout naar smaak over
Sprenkel de olie met de kruiden er overheen zodat alles goed is bedekt met een laagje olie, maar niet teveel olie
Schuif de schaal in het midden van de oven en bak ± 30 minuten (prik dan even ter controle)
Strooi daarna de verkruimelde kaas er overheen en bak nog 5 minuten*
Prik even in de pompoen om te controleren of deze bijna gaar is. Anders nog wat langer bakken.

Serveer in de ovenschaal met een rauwkostsalade en aardappelpuree of warm stokbrood. Stokbrood kan in de gekruide boter in de schaal worden gedoopt.

* Als u een goede electrische oven hebt, dan kan deze uit als de pompoen gaar is. Dan nog 10 min in de afkoelende oven met de kaas.

terug naar inhoudsopgave