WANDELEN IN ZW-DRENTHE  
 

 

Wandelen in een rustig tempo, door bos en heide,
langs vennen en beekjes en door het boerenland.
Afstand 8 tot 9 km = 2 uur + pauze.
Deelname gratis. Aanmelden is noodzakelijk.
0521-350297 tot 19.00 of klik hier voor e-mail

AGENDA NAJAAR/WINTER 2017
Wandelen 60+  en andere natuurliefhebbers


Van de natuur genieten en andere wandelaars ontmoeten. Ook jongere natuur-liefhebbers welkom. Elke 1e donderdag en 2e zondag vd maand 7 tot 8 km = 2 uur) wandelen plus pauze en informatie onderweg, in een rustig tempo. Wie wil kan achteraf nog bijkomen in het trefpunt. Onderweg informatie over historie en landschap. Max. ± 12
deelnemers; deelname gratis.
Aanmelden nodig, zie hieronder.

Algemene informatie en opgeven
Start  met een kopje koffie of thee e.d. U kunt eventueel een lunchpakketje en iets te drinken meenemen. Begeleiding door Yvonne Hontelé, www.wandeljuf.nl
Opgeven tot 1 dag vooraf (graag eerder), bel 0521-350297 of mail ymsh@hetnet.nl Mobiel 06-27005600 (alleen op wandeldag).  Bij dreigend slecht weer mag u gerust afzeggen
. AUTOPOOLEN en meerijden wordt bevorderd ! !.!

LET OP TEKEN EN TERREIN: neem voorzorgen tegen teken en draag goede, stevige en waterafstotende wandelschoenen. Neem een waterdichte "zitlap" mee (bijv. isolerende diepvrieszak). We lopen immers op onverharde paden en die zijn soms wat hobbelig, of nat na regen! Vaak picknicken we buiten; zo mogelijk wel horeca.
Voorkomen tekenbeten: https://www.tekenradar.nl/teken/teken/hoe-kunt-u-zich-beschermen Het blijkt dat Care+ een anti-tekenmiddel heeft ontwikkeld op natuurlijke basis.

 

RONDJE RUINEN: HET VERLEDEN VAN DE POST
donderdag 9 en zondag 19 novemberVanaf de oude postkoets-herberg ’t Olde Postbuus in Anholt met authentieke 18e eeuwse gelagkamer lopen we richting grote vennen. Anholt was lange tijd een belangrijke pleisterplaats aan de Oude Postweg, een verkeersroute van Groningen naar het westen van het land.
We gaan door het bos van Kraloo en een stukje Commissaris Cramerpad langs het grote ven Holtveen. De Holtveenslenk is een deel van een natuurgebied dat een paar jaar geleden is gerealiseerd en waar veel vogels naar toe komen om te foerageren. Het is enorm rustig aan die grote waterplas en er is een vogel-observatiewand. Dus hopelijk veel vogels zien. Net voorbij het Moddergat keren we om en lopen over een heel stil stuk Kraloër heide  langs de andere kant van die waterplas, terug naar de Postkoetsherberg. Graag tijdig opgeven want dan ze gaan speciaal wat vroeger open voor ons.
TREFPUNT 11.uur  Restaurant Olde Posthuus, Anholt 8, Ruinen. Voldoende parkeergelegenheid. Mooie foto en info op www.restaurantoldeposthuus.nl

 


SOEPWANDELING NAAR KRUIDENTUIN DE GROENE HOF IN ANSEN
donderdag 7 en zondag 17 december We lopen in ongeveer 2 uur van Frederikshaven naar kruidentuin-kruidenwinkeltje De Groene Hof, waar koffie/thee, een kop soep en wat broodjes voor ons klaar staan. (Desgewenst vegetarisch; vooraf graag opgeven.) De kosten zijn € 9 of 10 (± want ze zijn even dicht). Wie veel trek heeft kan nog appelgebak met slagroom bestellen. De route gaat o.a. langs de Leisloot, vroeger de Swarte Grift genoemd, vanwege het zwarte turfwater. Dit watertje werd 400 jaar geleden gegraven om het gebied te ontginnen.
Natuurlijk vooraf per mail informatie over de boeiende geschiedenis van De Swarte Grift.   Is het erg fris dan lopen we het 2e deel over de Broekdijk, een heel bijzonder en stil weggetje tussen enkele boerderijen en kleine bosjes die bij de ruilverkaveling zijn overgebleven. Terug per auto, dat regelen we vooraf.  
Bij geschikt weer kunnen belangstellenden via landgoed Rheebruggen met mij mee teruglopen, ruim een uurtje.
TREFPUNT 11 uur wegrestaurant Frederikshaven, Rijksweg 41, Uffelte. Liever niet vlakbij ingang parkeren.

 

NUTTIGE WANDEL- FIETS- EN REISLINKS (doorklikken)

TERUG NAAR HOMEPAGE

e